יום שבת, 17 במאי 2014

עוגת גבינה ניו יורק




אצלנו בבית מיד אחרי פסח כבר התחלנו להתכונן לשבועות...... קיבלתי משימה מתוקה מאין כמותה: לאפות עוגת גבינה בנוסח ניו-יורק, כלומר: אפויה, עם תחתית בצק פריך, וטעימה בטירוף.
הגבינות באדיבות מחלבות גד שהשיקו קו חדש של גבינות שמנת: שמנת ניו-יורק.
הגבינות לכשעצמן מושחתות וטעימות ולא דומות לשום גבינת שמנת ישראלית אחרת, הגבינה עשירה מאד, מלוחה בדיוק במידה ופשוט אי אפשר להפסיק לקחת כפית ועוד כפית ממנה!
לצורך ההכנה השתמשתי במתכון הכי בטוח לעוגת גבינה אפויה- זה של "בצק אלים" שאף פעם לא מכזיב:
http://www.bazekalim.com/2007/04/08/talis-cheesecake/

החלפתי את הגבינה הלבנה בגבינות השמנת והתוצאה- עוגה גבינתית ועשירה.
הציפוי הוא שמנת חמוצה עם סוכר שמרחתי על העוגה קצת לפני סוף האפיה.

גם התבנית ניתנה לי לצורך המשימה, תבנית של אקרוסטיל מסדרת "מיקי שמו"
תקשיבו- היא מוצלחת! בדיוק בגובה לעוגת גבינה, לא נדבקת ובעלת ידיות סיליקון.

בקיצור, אחת המשימות המתוקות והטעימות של השנה :-) אהבתי!!


זה הנסיון הראשון והמעולה:





והשבת החבר'ה ביקשו שידור חוזר......

בין המהללים היו בעלי היקר שבכלל לא אוהב עוגות גבינה אפויות, וחמי וחמותי שאוהבים רק עוגה ספציפית אחת!
שני הישגים מרשימים לכל הדעות.....



וככה נראה משלוח שווה במיוחד:


חג שמח!

אין תגובות:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails